Палестинската ислямистка групировка Хамас е подготвила около 1000 бойци, за да

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас е подготвила около 1000 бойци, за да
Коментари Харесай

Хамас подготвила четири спецчасти за атаката срещу Израел

Палестинската ислямистка формация " Хамас " е подготвила към 1000 бойци, за да организира най-опустошителната офанзива против Израел от десетилетия, като ги е организирала в профилирани елементи. Това твърди източник, непосредствен до групата, пред " Ройтерс ".

Някои от интервенциите или образованието на подразделенията са били снимани на видеоклипове, публикувани от " Хамас " и бригадите " Из ел Дийн ал Касам ".

Говорител на израелската войска заяви, че израелските войски се бият с въоръжени бойци на " Хамас " на шест места към линията Газа, повече от 48 часа след началото на нападението в ранните часове на съботната заран.

Ракетна част

В началото на интервенцията " Хамас " заяви, че е изстреляла 3000 ракети, до момента в който израелската войска рапортува за изстреляни 2500 ракети към 6.30 сутринта.

Ракетите са имали за цел да провокират потрес и комплициране, като в същото време обезпечат прикритие на бойците на " Хамас ", с цел да пробият укрепеното ограждение към Газа и да извършат интервенцията.

Групи от бойци на делтапланери или моторни парапланери са прелетели границата и са подготвили терена за главния наземен взлом.

Видеоклипове, публикувани от " Хамас ", демонстрират подготовка на отряда, чиито членове носят емблеми с наименованието Ескадрон " Сокол " на военновъздушните сили. На видеото някои бойци употребяват единични парапланери, до момента в който други - двуместни парапланери. Показва се по какъв начин те упражняват прицемяване в цел с готови оръжия.

Елитна наземна част от командоси

Включва елитни сили от 400 души, които са употребявали експлозиви, с цел да създадат отвори в укрепената граница на Газа, употребявайки експлозиви, тъй че да обхванат на израелска територия. След като някои са минали с мотоциклети, са били употребявани булдозери за разширение на отворите, тъй че бойните елементи да могат да влязат на израелска територия с четириколесни транспортни средства.

Командосите нападнаха първите линии на израелската обрана, нахлуха в спални пространства на бойци и превзеха военни бази и щаба на израелската военна интервенция за южна Газа, разкри източникът.

Видеозаписи, оповестени от " Хамас ", демонстрират по какъв начин бойците пробиват защитните огради, като слабата светлина подсказва, че това се е случило по времето на ракетния обстрел.

Бойна част с дронове

За наблюдаване на границата са употребявани дронове.

" Хамас " пусна видео, показващо дронове Zouari, които са били употребявани за прорправяне на пътя за проникването. Групировката популяризира и видео на екстремисти, изстрелващи безпилотни летателни апарати от Газа.

Разузнавателна част

Това звено се употребява за идентифициране на позициите и придвижванията на израелските бойци и за наблюдаване на техните щабове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР